Krachtige mogelijkheden en up-to-date technologie
Krachtige tools voor uw bibliotheek

Boeken, tijdschriften, cd's, dvd's...

Voeg allerhande soorten werken toe aan uw collectie, bewerk ze of verwijder ze. Met de Multi-versie kunt u ook zelf bijkomende types aanmaken, wat dacht u van spellendozen, knipselmappen, cursusmateriaal...?

Automatisch gegevens ophalen

Wanneer u een nieuw boek, cd of dvd toevoegt, volstaat het de barcode ervan te scannen. Colibris gaat dan op zoek bij Amazon, Google Books, Boekenbank, BOL.com en andere websites. Zo kunnen we in 95% van de gevallen titel, auteur en andere gegevens suggereren.

Uitleen & reservaties automatiseren

Colibris houdt bij wie een werk heeft uitgeleend. U bepaalt zelf de uitlijntermijn, maximaal aantal ontleningen en eventuele boetes bij te laat inleveren. Het systeem stuurt automatisch herinneringen wanneer een uitleen ten einde loopt.

Barcodescanner & labelprinter

Om uitlenen nog sneller te maken, maakt Colibris barcodes aan voor elk werk op handige etiketten van Dymo. Daarna kunt u de barcode gebruiken bij het uitlenen of innemen van een werk. Als alternatief kan het uiteraard ook zonder scanner of Dymo labelprinter.

Importeren / Exporteren

Lijsten met ontleners kunnen in CSV-formaat worden ingelezen vanuit een personeelsbestand of leerlingenadministratie. Alle gegevens uit de collectie kunnen op elk moment worden geëxporteerd in PDF-, CSV / Excel- of SQL-formaat.

Bestaande collectie omzetten

U beschikt al over collectiegegevens in Access, Excel, BIDOC, Aura, Educat-B, AdLib of een andere systeem? Wij zorgen voor een betaalbare omzetting op maat.

Statistieken en rapporten

Colibris biedt kant-en-klare overzichten van het aantal werken in uw collectie, het aantal actieve ontleners en ontleningen... Er zijn ook PDF-rapporten die gewenste werken in de collectie oplijsten.

Verschillende beheerders

U bepaalt zelf wie toegang heeft tot het systeem, elk met een eigen login en een bepaalde bevoegdheid. Zo kunt u bepaalde delen afschermen, of aparte beheerders inzetten voor afzonderlijke vestigingen.

Meer weten?

U kunt Colibris ontdekken via onze online demo of u kunt een infosessie aanvragen. We komen dan langs om alle mogelijkheden in de praktijk te demonsteren. Neem contact op »