Labels & barcodes

Vanuit Colibris print je rechtstreeks barcodelabels, ruglabels en persoonlijke barcodes voor alle ontleners. Zo is een nauwgezette opvolging gegarandeerd.

External image

Easy Start: software + apparatuur

Ons 'Easy Start' pakket omvat naast de software ook een labelprinter, etiketten en een barcodescanner. Colibris werkt met Dymo en Zebra printers, die ook afzonderlijk kunnen worden aangekocht. Daarnaast bieden we een aantal scanners aan die werken via USB, draadloos of via Bluetooth.

Barcodes versnellen en vergemakkelijken het uitleenproces. Bovendien helpen de verschillende labels om uitgeleende werken weer op zijn plaats te krijgen.

Barcodelabel

Elk boek of ander item krijgt een unieke barcode met het volgnummer dat door Colibris wordt toegekend. Dit label wordt meestal binnenin de kaft gekleefd.

Ruglabel

Een ruglabel op de zijkant van een boek bevat onder meer de eerste letters van de auteur, de locatie of een thematische classificatiecode. Je bepaalt zelf de gewenste informatie.

Ontlenerslabel

Ook ontleners krijgen hun eigen barcode. Die kan op een lenerspas worden gekleefd of je kunt een lijst met alle barcodes afdrukken en bewaren aan de uitleenbalie.

Een oplossing voor elk budget

Dymo of Zebra?

Dymo werkt met warmtegevoelige labels, de barcode wordt als het ware in het label ``gebrand``. Zebra printers hebben een klassieke werking met inktrollen. De Dymo oplossing is initieel goedkoper, maar Zebra labels zijn voordeliger en bovendien een stuk duurzamer.