Labels & barcodes

Vanuit Colibris print je rechtstreeks barcodelabels, ruglabels en persoonlijke barcodes voor alle ontleners. Zo is een nauwgezette opvolging gegarandeerd.

External image

Easy Start: software + apparatuur

Ons 'Easy Start' pakket omvat naast de software ook een labelprinter, etiketten en een barcodescanner. Colibris werkt met Zebra printers die efficiënt barcodes en labels kunnen afdrukken. Daarnaast bieden we een aantal Datalogic scanners aan die werken via USB, draadloos of via Bluetooth.

Barcodes versnellen en vergemakkelijken het uitleenproces. Bovendien helpen de verschillende labels om uitgeleende werken weer op zijn plaats te krijgen.

Barcodelabel

Elk boek of ander item krijgt een unieke barcode met het volgnummer dat door Colibris wordt toegekend. Dit label wordt meestal binnenin de kaft gekleefd.

Ruglabel

Een ruglabel op de zijkant van een boek bevat onder meer de eerste letters van de auteur, de locatie of een thematische classificatiecode. Je bepaalt zelf de gewenste informatie.

Ontlenerslabel

Ook ontleners krijgen hun eigen barcode. Die kan op een lenerspas worden gekleefd of je kunt een lijst met alle barcodes afdrukken en bewaren aan de uitleenbalie.

Een duurzame oplossing voor elk budget

Zebra / Epson / Datalogic

Zebra printers drukken barcodes af die bestand zijn tegen hitte, zonlicht en chemische producten. Epson printers maken professionele 'kassabons' met een uitleenoverzicht. Datalogic levert robuuste barcodescanners. Onze merken zijn gekend voor hun duurzaamheid en probleemloze werking. Bovendien worden ze vooraf geconfigureerd voor gebruik in Colibris.