Collectiebeheer

Een volledige collectie boeken, tijdschriften, audio cd’s, dvd’s, cd-roms en ander materiaal in no-time doorzoekbaar

External image
Verschillende objecttypes

Colibris biedt vijf standaard objecttypes aan (boek, tijdschrift, cd, dvd, software). Onze Multi variant maakt het ook mogelijk om eigen objecttypes te definiëren, denk aan spellen, partituren, knipselmappen, educatief materiaal...

Zelf te kiezen datavelden

Voor elk objecttype zijn tientallen datavelden beschikbaar: titel, auteur, uitgever, jaar, maar ook een eigen thematische classificatie, trefwoorden, een korte inhoud en een afbeelding. Daarnaast kan je enkele velden zelf definiëren.

Titel- en exemplaargegevens

Van elk object kan je meerdere exemplaren beschikbaar maken, elk met hun eigen plaatskenmerk, prijs, bestelinformatie, enzovoort. In onze Multi variant kan je werken met deelcollecties in verschillende vestigingen.

Colibris herkent al je boeken

ISBN gegevens downloaden

Voor objecten met een barcode (boeken, cd's, dvd's, spellen...) kan Colibris de relevante gegevens ophalen bij online bronnen zoals Google Books, BOL.com, Amazon, Boek.be, Goodreads... Zo worden meer dan 30 miljoen werken in één klik toegevoegd aan je collectie. Doorgaans wordt zelfs de coverafbeelding en korte inhoud gevonden.

Items toevoegen aan de collectie kan op deze manier snel én consequent gebeuren.

External image

Collectiebeheer: snel en efficiënt

Het aanleggen en up-to-date houden van de bibliotheekcollectie is de kern van Colibris. Daarom proberen we dit proces zo efficiënt mogelijk te maken en zoveel mogelijk te automatiseren.

Themalijsten

In een themalijst verzamel je interessante werken rond een specifieke thema. Op die manier worden bepaalde items extra in de spotlights gezet.

Bestaande catalogus importeren

De meeste gegevens kunnen we overnemen uit bestaande collecties, o.a. vanuit Excel, Access, Aura, BIDOC... of bijvoorbeeld in het kader van Bib op school. Dit is maatwerk waarvoor vrijblijvend een offerte wordt opgemaakt.

Onbeperkte trefwoorden

Voeg relevante trefwoorden toe om werken gemakkelijker te vinden. Met de auto-suggest functie krijg je bestaande trefwoorden voorgesteld.

Rapportering

Maak PDF-rapporten of Excel-lijsten van selecties van de collectie, bijvoorbeeld alle werken van een bepaald type die zich op een bepaalde locatie bevinden, of een lijst met recente aanwinsten.