mogelijkheden

Schoolbibliotheek met uitleensysteem

Heel wat scholen zijn op zoek naar een uitleensysteem voor hun schoolbibliotheek of klassenbibliotheken. Ze willen de werking van hun bibliotheek moderniseren met een professioneel systeem dat:

Colibris schoolbibliotheek uitleensysteem

Schoolbibiliotheek automatiseren

Bibliotheeksoftware kan veel doordeweekse taken vergemakkelijken of volledig automatiseren. Uitleen registeren in een Excelbestand is niet meer van deze tijd. Ook het sturen van uitleenherinneringen en rappels kan automatisch verlopen via e-mail.

Een efficiënt schoolbibliotheek uitleensysteem kan de school veel tijd besparen, door het uitleenbeheer snel af te handelen en leerkrachten meer tijd te geven voor hun kerntaken. Bovendien kan bibliotheeksoftware geld besparen door minder boeken te laten verloren gaan.

Boeken, cd’s, dvd’s en andere media uitlenen

Colibris biedt standaard ondersteuning voor boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s en software. Maar ook andere media en objecttypes kunnen worden gedefinieerd, denk maar aan gezelschapsspellen, educatieve boxen, lesmateriaal, elektronica… die vaak wordt uitgeleend in scholen.

Colibris bibliotheeksoftware scholen schoolbibliotheek

Colibris: online software voor schoolbibliotheken

Colibris is een uitleensysteem voor bibliotheken dat al sinds 2002 gericht is op schoolbibliotheken. Het wordt gebruikt in meer dan 100 scholen, gaande van kleuterscholen over basisscholen en secundaire scholen, tot volwassenenonderwijs en academies.

Het is een professioneel pakket dat volledig in de cloud werkt. Zo hoef je niets te installeren en kunnen leerlingen en leerkrachten ook van thuis uit opzoekingen doen of hun uitleen opvolgen. In het uitleensysteem kan je gebruik maken van een labelprinter en barcodescanner, inbegrepen in een all-in Easy Start pakket. Uitlenen via barcodes is snel en efficiënt. Ook een lenerspas is voorzien.

Colibris bibliotheek software is gebruiksvriendelijk en steeds verder geoptimaliseerd voor scholen. In tegenstelling tot gratis bibliotheeksoftware wordt het systeem automatisch up-to-date gehouden, zijn dagelijkse back-ups inbegrepen en is gratis ondersteuning voorhanden via e-mail of telefoon. Ook een opleiding op school of via webmeeting is mogelijk.

Graag meer info?

Ben je benieuwd wat Colibris kan betekenen als uitleensysteem voor jouw schoolbibliotheek? Of heb je graag enkele referenties uit jouw buurt?

Wij beantwoorden met plezier je vragen, neem vrijblijvend contact op.