mogelijkheden

Hoe verbetert Colibris de werking van je bibliotheek?

Colibris is bedoeld om de werking van je bibliotheek zoveel mogelijk te ondersteunen, niet zozeer te veranderen. Onze bibliotheeksoftware is een hulpmiddel dat de dagelijkse acties in de bibliotheek vergemakkelijken en optimaliseren, zonder dat je fundamenteel anders moet gaan werken.

Bibliotheek beheer software

Bibliotheeksoftware zoals Colibris helpt scholen, bedrijven en andere organisaties met het catalogiseren van boeken en andere materialen. Kernactiviteiten zoals het beheer van de collectie, uitlenen, of rapportering kan je op een nauwkeurige en efficiënte manier uitvoeren. Door slimme software te kiezen, verbetert de werking van je bibliotheek aanzienlijk.

Voordelen van bibliotheeksoftware

Wanneer klanten zeggen dat ze op zoek zijn naar bibliotheeksoftware, dan is dat vaak een combinatie van eisen en wensen:

 • Sneller informatie opzoeken
  Dankzij Colibris kan je via internet (dus ook van thuis uit) op zoek gaan naar boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s en andere materialen.
 • Een beter overzicht van uitgeleende werken
  Niet enkel weten dat je een specifiek boek bezit, maar het ook gemakkelijk kunnen terugvinden.
 • Geld besparen door te vermijden dat werken – al dan niet bewust – verloren gaan.
 • Tijd besparen door de registratie van uitleen vlotter te maken.

Lees meer over de 7 belangrijkste voordelen van Colibris bibliotheeksoftware

Overwegingen bij de aankoop van bibliotheeksoftware

We zetten enkele elementen op een rijtje die van belang zijn bij het kiezen van de geschikte software. Uiteraard is dit steeds afhankelijk van de concrete werking van je bibliotheek:

 • Gebruiksvriendelijkheid
  Is een opleiding vereist om aan de slag te kunnen, of wijst het programma zichzelf uit? Wij noemen ons startpakket niet voor niets Easy Start en proberen de gebruiksvriendelijkheid steeds te verfijnen.
 • Functionaliteit
  Bevat de software de vereiste mogelijkheden op het vlak van collectiebeheer, uitleen…? Word je bovendien niet gehinderd door tal van functies die je niét nodig hebt? Een online demo is nuttig om een geïnformeerde beslissing te nemen.
 • Ondersteuning
  Is een online helpdesk of FAQ voorhanden? En dient ondersteuning apart te worden betaald? Met Colibris ben je zeker van een vaste jaarlijkse kostprijs, inclusief helpsite en ondersteuning via e-mail en telefoon.
 • (Verborgen) kostprijs
  Is er een all-in kostprijs of tal van opties? Zijn er limieten op het aantal gebruikers of items in de collectie? Moet er geïnvesteerd worden in dure hardware of IT infrastructuur?
 • Referenties
  Welke gelijkaardige organisaties gebruiken de bibliotheeksoftware? Colibris richt zich vooral op een aantal sectoren zoals onderwijs, zorginstellingen, advocatenkantoren, cultuurinstellingen, overheid en andere (bedrijfs)archieven. Er zijn ongeveer 200 organisaties die beroep doen op Colibris in Vlaanderen en Nederland.

Wij helpen alvast bij het vergelijken van courante bibliotheeksystemen zoals Aura, Adlib, Bidoc of Booksource tegenover Colibris.

Graag meer info?

Ben je benieuwd wat Colibris kan betekenen in jouw bibliotheek?
Wij beantwoorden met plezier je vragen, neem vrijblijvend contact op.