mogelijkheden

Bibliotheeksoftware voor scholen, musea, zorgcentra…

Colibris wordt gebruikt in ongeveer 200 bibliotheken in België en Nederland. Samen goed voor meer dan 1 miljoen objecten in beheer. De meeste organisaties behoren tot een zestal doelgroepen en sectoren.

Software voor bibliotheken in scholen, musea en zorginstellingen

Colibris richt zich tot organisaties waarin het online raadplegen van informatie en het uitlenen van materialen een belangrijke plaats inneemt. Het gaat specifiek om kleine en middelgrote bibliotheken. De catalogus van onze klanten varieert dan ook van enkele honderden tot vele tienduizenden objecten.

Scholen, zorginstellingen, advocatenkantoren, culturele organisaties of overheden… Hoewel het kennisintensieve organisaties zijn, beschikken ze niet altijd over specifiek opgeleid bibliotheekpersoneel of een knowledge manager. In tegenstelling tot openbare bibliotheken is het beheer van een bibliotheek een bijkomende taak naast vele anderen. Daarom proberen we deze taak efficiënt en aangenaam te laten verlopen.

Focus op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie

Door onze doelgroepen duidelijk af te bakenen, kunnen we de functionaliteit van onze software perfect afstemmen op de gebruikers. Dat leidt tot een uitgekiende gebruiksvriendelijkheid en voorkomt overbodige ballast.

Doelgroepen van onze bibliotheeksoftware

De meeste van onze klanten komen uit deze sectoren:

 • Onderwijs
  Onze eerste en nog steeds grootste groep klanten. Tal van basisscholen, secundaire scholen, scholen voor volwassenenonderwijs en kunstacademies gebruiken onze bibliotheeksoftware, vaak met omvangrijke collecties en duizenden leerlingen en leerkrachten.
 • Zorginstellingen
  Hieronder vallen de ziekenhuizen, maar ook zorginstellingen, de geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.
 • Socio-culturele organisaties
  Denk aan de Gezinsbond, het Steunpunt voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk of de Huizen van deMens.
 • Advocaten & Adviesbureaus
  Dit soort kantoren beheren vaak een bedrijfsbibliotheek met een aanzienlijke collectie juridische literatuur. Colibris wordt gebruikt in een hele reeks advocatenkantoren en juridische archieven (o.a. de Balie van Advocaten), maar ook financiële adviseurs en accountants (zelfs uit de ‘Grote Vier’).
 • Overheidsdiensten
  Tal van lokalen en nationale overheden maken gebruik van onze bibliotheeksoftware. Ook kleinere NGO’s en expertisecentra zijn klant.
 • Kunst & Cultuur
  Musea, cultuurinstellingen en podiuminstellingen beschikken vaak over een omvangrijk archief en een uitgebreide collectie (kunst)boeken en educatief materiaal.
 • Andere archieven
  Hieronder vallen enkele historische archieven, erfgoed vzw’s, bedrijfs- en wetenschapsbibliotheken. Klein tot groot.

Graag meer info?

Ben je benieuwd wat Colibris kan betekenen voor jouw organisatie?
Of heb je graag enkele referenties uit je eigen sector?

Wij beantwoorden met plezier je vragen, neem vrijblijvend contact op.