klanten

Case: deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra.

Verspreid over Vlaanderen en Brussel zijn er 32 ‘huizen van de Mens’ waar mensen terecht kunnen voor gesprekken, deskundige begeleiding en culturele ontplooiing. In 27 vestigingen is er ook een bibliotheek met boeken, tijdschriften en ander educatief materiaal over actuele, ethische of levensbeschouwelijke onderwerpen. De bibliotheken zijn toegankelijk voor iedereen.

deMens.nu werkt al sinds 2009 met de Colibris bibliotheeksoftware. Elk van de 27 vestigingen onderhoudt zijn eigen deelcollectie.

De Colibris Multi variant laat de verschillende vestigingen hun eigen (deel)collectie onderhouden. Anderzijds kunnen alle boeken, cd’s, dvd’s en educatief materiaal via één zoekmachine worden gevonden. Het is meteen duidelijk in welke vestigingen een bepaald object beschikbaar is.

Ontleners die in één van de vestigingen worden ingeschreven, kunnen ook werken uitlenen in de andere vestigingen. Daarnaast kunnen bibliotheekmedewerkers in het hoofdkantoor in Brussel het overzicht bewaren, aankopen centraal toevoegen en de overkoepelende instellingen wijzigen. Een manier van werken die al jaren vlot werkt.

www.demens.nu

Graag meer info?

Ben je benieuwd wat Colibris kan betekenen voor jouw organisatie?
Wij beantwoorden met plezier je vragen, neem vrijblijvend contact op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website