klanten

deMens.nu bibliotheek

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Voor de bibliotheken heeft deMens een partner gevonden in Colibris.

DeMens.nu - bibliotheek

Verspreid over Vlaanderen en Brussel zijn er 32 ‘huizen van de Mens’ waar mensen terecht kunnen voor gesprekken, deskundige begeleiding en culturele ontplooiing. In 27 vestigingen is er ook een deMens bibliotheek met boeken, tijdschriften en ander educatief materiaal over actuele, ethische of levensbeschouwelijke onderwerpen. De bibliotheken zijn toegankelijk voor iedereen.

deMens.nu werkt al sinds 2009 met de Colibris bibliotheeksoftware. Elk van de 27 vestigingen onderhoudt zijn eigen deelcollectie.

De Colibris Multi variant laat de verschillende vestigingen hun eigen (deel)collectie onderhouden. Bovendien is er een aparte deelcollectie voor ‘t Megazijn, het uitleenpunt voor leerkrachten NC Zedenleer. Aan de hand van al deze verschillende materialen (boeken maar ook leerpakketten en speldozen) kunnen leerkrachten de verschillende aspecten van het vrijzinnig humanisme overbrengen naar kinderen en jongeren.

 

deMens bibliotheek: 27 vestigingen + ‘t Megazijn

Er is een centrale bibliotheekverantwoordelijke maar ook een bibliothecaris per vestiging. Toch is het essentieel dat alle boeken, cd’s, dvd’s en educatief materiaal via één zoekmachine worden gevonden. Het is meteen duidelijk in welke vestigingen een bepaald object beschikbaar is.

De manier van werken is gestroomlijnd over de vestigingen heen: eenzelfde labelprinter en barcodescanner wordt gebruikt, en ook de uitleeninstellingen zijn gemeenschappelijk. Dat zorgt ook voor een vereenvoudigde interne training en ondersteuning.

Huis van de Mens - bibliotheek

Ontleners die in één Huis van de Mens worden ingeschreven, kunnen ook werken ontlenen in de andere vestigingen. Daarnaast kunnen medewerkers van deMens bibliotheek in het hoofdkantoor in Brussel het overzicht bewaren, aankopen centraal toevoegen en de overkoepelende instellingen wijzigen. Een manier van werken die al jaren vlot werkt.

www.demens.nu

Graag meer info?

Ben je benieuwd wat Colibris kan betekenen voor jouw organisatie?
Wij beantwoorden met plezier je vragen, neem vrijblijvend contact op.